Inspiratie

Uw interieur decoreren is een persoonlijke kwestie. Wens je uit te zoeken welk behang het beste past bij uw stijl en keuze?

Als we ons huis decoreren, houden we in de eerste plaats rekening met de bewoners ervan. Een gezegde zegt immers: “hoe je woont is wie je bent”

Behangpapier is het decoratiemiddel bij uitstek voor elke woning. Je bepaalt er de sfeer en het beeld van een kamer. Behang is een trend die zich reeds vele jaren doorzet. Dit dankzij het brede aanbod aan verschillende patronen en speciale effecten. Men kiest vaak voor een accent kleur op één of twee muren, of men kiest voor felle kleuren gecombineerd met patronen. Dit kunnen strepen, bloemen of andere decoratieve tekeningen zijn. Ook retro prints vinden hun weg terug naar het moderne interieur. Het zorgt voor een vleugje nostalgie en geeft de kamer een warme en gezellige gevoel.

Bij het kiezen van behang, is het belangrijk om rekening te houden met het bestaande meubilair, de lampen, de ramen en de spiegels en eventuele andere lichtbronnen.

Het kiezen van een accent muren heeft een grote invloed op de ruimtelijke beleving van de kamer. Zoals je hierboven kunt zien is het contrast soms groot!

UW ACCENTMUUR KIEZEN

1. De verste muur als een accent muur: Ideaal voor lange ruimtes die je wat warmer wenst te maken. Dit is geen goed idee voor kleine ruimtes!

2. Behangpapier op een plafond kan soms een leuk effect geven. Donkere kleuren geven het gevoel dat de ruimte minder hoog is. Ideaal voor ruimtes met hoge plafonds die u gezelliger wil maken.

3. Zijwanden als accent muur is ideaal als u uw kamer groter en langer wil doen lijken. Strepen accentueren dit effect. Als u  twee tegenoverliggende muren behangt, zal de ruimte smaller lijken.

Onze behang zoeker helpt u het juist product te vinden. Het kiezen van enkele specifieke product kenmerken in combinatie met motieven kunnen wij u het behang voorstellen die past bij uw ideeën.

Denk ook 'out of the box' ! Probeer bijvoorbeeld eens een oude kast of een deel van uw plafond te behangen. Of hang uw behang eens in een fotokader om een patchwork effect op uw muur te creëren.  Een streep hoeft niet altijd verticaal te hangen, probeer gerust ook eens wat het effect is als je diezelfde streep horizontaal hangt.

KLEUR KIEZEN

Lichte tinten vergroten de ruimte en donkere kleuren laten de ruimte iets kleiner lijken.

Lichte tinten op de muur reflecteren licht, hierdoor maakt je de ruimte lichter en optisch groter. Bleke tinten ogen rustig en tijdloos. Gebruik je echter koele kleuren aan de muur, dan krijg je een strak effect.

Donkere muren:
Een donkere muur is de ideale basis om contrasten te creëren. Combineer met een lichte kleur, maar vermijd koud wit en kies voor  gebroken wit of wit met een klein beetje pigment in. Fleur het geheel op met kleurrijke  accessoires. Teveel donkere kleuren leiden tot een somber resultaat, want dit gaat ten kosten van het licht en de sfeer.

Welke sfeer straalt een bepaald kleur uit?
Geelbeige tinten doen denken aan warmte, gezelligheid en optimisme.
Rood, oranje en Terracotta brengen een enorme warmte in een kamer. Vaak worden deze kleur gecombineerd met geel-accenten.
Een bruine wand duidt op de verbondenheid met de aarde. Bruin biedt de kans om met vele kleuren te combineren, omdat het samengesteld is uit diverse kleuren.
Opvallende tekeningen op de wand combineer je best met neutrale tinten, dit geeft een mooi contrast. Hou er rekening mee dat je best met één of twee kleuren combineert.

 


Geef uw kast een tweede leven door er een pittig kleurrijk behang achter te plaatsen.
 

Breng de warmte in huis met deze sfeervolle print op je wand.
 

Een passe-partout motief brengt frisheid in uw interieur en kan op verschillende manieren de woning decoreren.
 


goud is een warme stralende kleur en brengt rust in uw interieur
  

Leisteen-grijze muren met een ikat motief doen het goed met kleurrijke accenten.


Een donkere wand met mystiek blauwe motieven geven een rijke uitstraling aan uw kamer.